Начин на приготвяне
Нарежете на ситно почистеното от кочана и жилите зеле.
Сипете го в подходящ съд, добавете бульона и маслото, посолете и го задушете.
Когато зелето омекне, го поръсете с гриса, разбъркайте и варете 10-ина минути.
Към леко охладеното зеле прибавете суровите яйца и разбъркайте хубаво.
Сварете гъбите и ги нарежете на дребно.
Запържете брашното, разредете го с прецедения бульон и варете 25 мин.
Смесете готовия гъбен сос с изпържените в масло гъби, предварително задушения наситнен лук, нарязания магданоз и копър, овкусете с черния пипер и солта и разбъркайте плънката.
Изсипете половината зелева смес в намаслена тава, поръсена с галета, разстелете отгоре плънката и завършете запеканката със зеле, останало преди това.
Поръсете с настърган кашкавал и парченца масло и печете запеканката със зеленчуци във фурна, докато се зачерви.
Много засищаща зелева запеканка с гъби!