Начин на приготвяне
Сложете в подходящ съд почистеното от кочана и жилите и нарязано на ситно зеле.
Залейте го с бульона, посолете, добавете маслото и задушавайте, докато омекне.
Поръсете омекналото зеле с гриса, разбъркайте и варете 10-ина минути.
Оставете леко да се охлади, добавете разбитите сурови яйца и разбъркайте добре.
Изпържете в масло накълцаното месо, сипете бульон и черен пипер и задушавайте, докато омекне.
В бульона от задушеното месо размийте запърженото брашно и оставете да ври 25 мин.
Към задушеното месо добавете предварително изпържен наситнен лук, нарязан магданоз и копър, размитото с бульона брашно, овкусете с черния пипер и солта и разбъркайте хубаво плънката.
В намаслена тава, поръсена с галета, изсипете половината зелева смес, разстелете отгоре плънката и нанесете останалото зеле.
Посипете с настърган кашкавал, поръсете с масло и печете приготвения солен пай в умерена фурна.
Готовия солен пай със зеле и свинско месо може да поднесете със сметана.