ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Мусака»Мусака с картофи и кайма

Мусака с картофи и кайма

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148
533
557
67
Мусака с картофи и кайма1 / 5
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и обелваме картофите. Измиваме и нарязваме на кубчета. Каймата слагаме в тиганче или касерола. наливаме малко вода (1/2 к.ч.) и олио (5 с.л.). Подправяме с черен пипер, чубрица, къри и червен пипер.

Разбъркваме и задушаваме, докато изври водата и започне да се запържва. Към запържената кайма, сипваме нарязаните на кубчета картофи. Наливаме чаша вода и сипваме в тавичка. Прибавяме натрошен пилешки бульон, разбъркваме и при необходимост доливаме още малко вода, до нивото на продуктите.

Слагаме тавичката във фурната и печем до готовност, да изври водата и картофите да омекнат. В купа приготвяме заливка за мусака, като разбиваме хомогенно яйцата с кисело мляко, сол, куркума и брашно.

Изливаме заливката върху мусаката и допичаме във фурната до златисто. Поднасяме мусаката с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: