Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Мусака»Мусака с картофи и кайма

Мусака с картофи и кайма

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148572563218
Мусака с картофи и кайма
Снимка: Илияна Димова
2 / 6
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • кайма 250 г
  • олио - 5 с.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • къри - 1 к.л.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • Застройка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 - 4 ч.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • куркума - 1 щипка
  • за сервиране
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и обелваме картофите. Измиваме и нарязваме на кубчета. Каймата слагаме в тиганче или касерола. наливаме малко вода (1/2 к.ч.) и олио (5 с.л.). Подправяме с черен пипер, чубрица, къри и червен пипер.

Разбъркваме и задушаваме, докато изври водата и започне да се запържва. Към запържената кайма, сипваме нарязаните на кубчета картофи. Наливаме чаша вода и сипваме в тавичка. Прибавяме натрошен пилешки бульон, разбъркваме и при необходимост доливаме още малко вода, до нивото на продуктите.

Слагаме тавичката във фурната и печем до готовност, да изври водата и картофите да омекнат. В купа приготвяме заливка за мусака, като разбиваме хомогенно яйцата с кисело мляко, сол, куркума и брашно.

Изливаме заливката върху мусаката и допичаме във фурната до златисто. Поднасяме мусаката с кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: