Начин на приготвяне
Почистваме и обелваме картофите. Измиваме и нарязваме на кубчета. Каймата слагаме в тиганче или касерола. наливаме малко вода (1/2 к.ч.) и олио (5 с.л.). Подправяме с черен пипер, чубрица, къри и червен пипер.
Разбъркваме и задушаваме, докато изври водата и започне да се запържва. Към запържената кайма, сипваме нарязаните на кубчета картофи. Наливаме чаша вода и сипваме в тавичка. Прибавяме натрошен пилешки бульон, разбъркваме и при необходимост доливаме още малко вода, до нивото на продуктите.
Слагаме тавичката във фурната и печем до готовност, да изври водата и картофите да омекнат. В купа приготвяме заливка за мусака, като разбиваме хомогенно яйцата с кисело мляко, сол, куркума и брашно.
Изливаме заливката върху мусаката и допичаме във фурната до златисто. Поднасяме мусаката с кисело мляко.