Печено прасенце с картофено пюре

11/12/2018
"С хрупкава коричка и месце, което се топи в устата - гарнирайте с картофено пюре и хапвайте с удоволствие "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо367
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте цялото прасенце с водката и солта, докато кожата стане твърда и започне да скърца.

В тава поставете прасенцето по корем с подвити крачета и го залейте с разтопеното масло.

В силно загрята фурна сложете тавата и когато прасенцето се зачерви, намалете температурата.

Поливайте на всеки 10 - 15 мин прасенцето със соса, който се отделя от него, докато стане готово.

Сипете в голямо плато половината от пюрето, което сте направили от сварените и намачкани картофи, изпържения лук и жълтъците.

Поставете отгоре нарязаното на две по дължина печено прасенце, а после напречно на порции (за очи сложете маслини).

Обградете прасенцето с останалото пюре, четвъртинки от варените яйца, варените моркови, клонки магданоз и копър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар