Начин на приготвяне
Почистеното от вътрешностите пиле се залива с 5 ч.ч. студена вода. Посолява се и се кипва, вари се до омекване.
Изважда се пилето, а бульонът се прецежда. Отмерват се 4 ч.ч. от него, които отново се връщат на огъня.
Щом бульонът кипне, в него се слага ориза и се вари до готовност. Междувременно пилето се обезкостява и се нарязва на ситно (дори може да се смели).
Разрежда се с малко бульон, за да се получи гъста еднородна каша, към която се добавят свареният ориз, жълтъците и мазнината.
Белтъците се бият на твърд сняг и се добавят внимателно към сместа. Всичко се изсипва в намазнена форма, поръсена с галета.
Пудингът се пече в умерено загрята фурна за около 25 минути. Поднася се със салата по избор.