Кекс с круши и джинджифил

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
308
5
786
23/01/2013
"Гарантираме, че ще е сочен, гарантираме, че ще е ароматен, но не гарантираме, че ще остане за вас, ако продължавате да се размотавате "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 400
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 200 г
  • захар - 100 г
  • кафява захар - 100 г
  • яйца - 2 големи
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • джинджифил - 2 парчета сиропиран, отцедени и нарязани
  • круши - 2 обелени, почистени и нарязани на кубчета
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • сироп - 3 с.л. от буркана на сиропирания джинджифил
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта до пухкав крем и добавете яйцата и ванилията. При непрексъанто бъркане добавете брашното с бакпулвера и щипка сол, а най-накрая объркайте със сиропирания, но отцеден джинджифил и крушите.

Разпределете сместа в продълговата форма за кекс, застлана с хартия за печене. Пъхнете кекса да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около час и 10 минути или докато клечката излиза суха.

След като кексът изстине, го надупчете с шишче и го глазирайте със сместа, приготвена от джинджифиловия сироп, захарта + 1 с.л. вода.

Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
За хубаво тесто използвайте това:
Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
7.50 лв.
Виж ››

Класическа форма за кекс с качествено тефлоново покритие - изборът на практичната домакиня

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар