Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и добавяйте постепенно брашното, както и и и 1/2 ч.ч. прясно мляко от цялото количество. Разбъркайте добре, докато сместа се хомогенизира.
Сложете да кипне на котлона останалото мляко и добавете при непрекъснато разбиване яйчната смес. Бъркайте, докато кремът се сгъсти.
Снемете от котлона, добавете ванилията и по желание бучка масло.
Разпределете ваниловото кремче в десертни чашки и охладете, преди да поднесете. Също така може да използвате готовия крем Ванилия и за приготвянето на торти, сладкиши и еклери.
За украса на ваниловия крем можете да настържете бисквитки отгоре, да смелете орехи и да поръсите или да украсите с плодове - кой както желае.
Коментари
Разделям жълтъците от белтъка.Жълтъците се разбиват с чашата захар до побеляване, постепенно се изсипва брашното като се долива целия литър прясно мляко,до като се получи еднородна смес,след което се изсипва върху предварително карамелизираната захар в подходящ съд при непрекъснато бъркане, с разбивалка най добре.Като стане готов се сваля от котлона и се слага бучка краве масло и се оставя да истине,като от време на време се разбърква.
Белтъците се разбиват с половин чаена чаша на сняг и се изсипват при вече хладката смес.
Така крема става по пухкав и вкусен,въпреки ,че и без разделяне маже да се похапне.
Страхотна рецепта, благодаря Ви Вени.