Правя кремчето ванилия го с по-малко брашно и повече захар. СТава супер
26.02.2016 15:36
1
Yana G.
Много добре се получава, освен като домашен крем си го приготвям и когато правя домашна торта
26.02.2016 15:13
2
Renkata
Обожавам този ванилов крем, любим ми е!
09.02.2016 12:21
Юлиана
Пробвах крема ванилия и му добавих съвсем малко масло. Стана много вкусен и с него направих бисквитена торта. Благодаря Ви за идеята!
22.05.2014 01:30
5
Нели Димитрова
Аз го правя крем ванилия следния начин,разлика при продуктите е,че слагам по 6 броя яйца и вместо ванилия може да се карамелизира захар ,в съда където ще се вари крема.Тогава вкуса е различен.
Разделям жълтъците от белтъка.Жълтъците се разбиват с чашата захар до побеляване, постепенно се изсипва брашното като се долива целия литър прясно мляко,до като се получи еднородна смес,след което се изсипва върху предварително карамелизираната захар в подходящ съд при непрекъснато бъркане, с разбивалка най добре.Като стане готов се сваля от котлона и се слага бучка краве масло и се оставя да истине,като от време на време се разбърква.
Белтъците се разбиват с половин чаена чаша на сняг и се изсипват при вече хладката смес.
Така крема става по пухкав и вкусен,въпреки ,че и без разделяне маже да се похапне.
14.08.2013 17:52
8
1
КРАСИМИРА
АКО СЕ РАЗДЕЛЯТ ЖЪЛТЪЦИТЕ И БЕЛТЪЦИТЕ СТАВА ПО ПУХКАВ! СЛЕД СГЪСТЯВАНЕТО СЕ ПРИБАВЯТ БЕЛТЪЦИТЕ РАЗБИТИ НА СНЯГ ЗАЕДНО С ВАНИЛИЯТА! ПРОБВАЙТЕ УНИКАЛНО Е!
12.05.2013 15:39
4
Стела
Лесен и вкусен ванилов крем! Аз сложих резенчета банани на дъното на купичките :)
02.09.2012 13:39
1
Ели Петрожа Мариножа
Крема е невероятен.Естествено е 4е всеки може да моделира по свой вкус.Рецептата е идеята,домакинята е изпълнителката.Винаги ни подсещайте,а ние ще опитваме.
08.06.2012 19:02
3
Камелия
Хубава рецепта, но аз я правя с чаена чаша брашно и захар и е достатъчно сладко.
02.06.2012 16:47
Панайот
Пробвайте да отделите белтъците от жълтъците, след това разбийте на сняг белтъците, след което процедурата по сваряването на крема е същата и накрая отнемате крема от огъня оставяте за няколко минути настрани и след това започвате да прибавяте разбитите белтъци с леки въртеливи движения за да се смеси с крема.Пробвайте така и ми кажете дали ви е харесало.
06.02.2012 20:50
4
1
друго Вили
Кремчето е много хубаво и всеки си е добавил и нещо от себе си, аз сгъстявам с натурално нишесте, разсипвам в купички с натрошени бисквити, най-често Еверест с орехи, става бързо и вкусно. Ще опитам и тук както споделихте с шоколад.
15.11.2011 14:41
Станислав
И при мен се получи добре.
Страхотна рецепта, благодаря Ви Вени.
25.08.2011 18:23
1
Яна
С ванилията може да добавите и 1 ч.л. масло, става още по-вкусно.
06.08.2011 13:31
1
Вили
Много лесен, бърз и вкусен.
02.07.2011 14:11
1
Lily
Кремчето е страхотно, гарнирах го с бял шоколад и го поръсих съвсем леко с какао за да не е прекалено еднообразен. Стана много вкусен.
Разделям жълтъците от белтъка.Жълтъците се разбиват с чашата захар до побеляване, постепенно се изсипва брашното като се долива целия литър прясно мляко,до като се получи еднородна смес,след което се изсипва върху предварително карамелизираната захар в подходящ съд при непрекъснато бъркане, с разбивалка най добре.Като стане готов се сваля от котлона и се слага бучка краве масло и се оставя да истине,като от време на време се разбърква.
Белтъците се разбиват с половин чаена чаша на сняг и се изсипват при вече хладката смес.
Така крема става по пухкав и вкусен,въпреки ,че и без разделяне маже да се похапне.
Страхотна рецепта, благодаря Ви Вени.