Начин на приготвяне
Смесете в тенджерка 100 г захар с 2 с.л. царевично нишесте. Постепенно добавете 300 мл прясно мляко и разбъркайте до разтваряне на нишестето. Сложете съда на умерен котлон и при непрекъснато бъркане добавете 1 жълтък. Бъркайте енергично за 1 минута след сгъстяване на крема. Снемете от огъня и разбъркайте с 2 с.л. масло и кафето. Покрийте крема Мока с фолио и оставете настрана.
За крема ванилия отново смесете 100 г захар с 2 с.л. царевично нишесте. Разтворете с 300 мл прясно мляко и сложете съда на котлона. Разбъркайте с втория жълтък енергично, до сгъстяване. Махнете след това от огъня и разбъркайте с 2 с.л. масло, натрошения бял шоколад и ванилията.
Пригответе шоколадовия крем по същия начин, като накрая разбъркате с какаото и натрошения шоколад, докато се хомогенизира.
Във високи чаши със столче сипвайте първо от крема мока, след това ванилия и накрая шоколад. Гарнирайте със сметана при поднасяне.