Постни сарми с кисело зеле и боб

04/12/2017
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886727
"Може да има Коледа без сняг, но не и без порция от любимите на сармички с кисело зеле и боб "
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо150 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 308
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете здрави и по-големи листа от киселото зеле. Сварете фасула до омекване и го отцедете, като запазите водата

Смесете го със ситно нарязан лук и ориз, запържени предварително в мазнина, добавете сол и чубрица на вкус.

Напълнете сарми с тази постна смес.

Подреждайте ги в тенджера, на дъното на която сте подредили още зелеви листа. Наредените сарми затиснете с чиния и долейте водата на фасула, смесена със зелев сок.

Така приготвените сарми сварете до готовност на котлон или ги изпечете във фурна - до извиране на водата. Внимавайте да не ги преварите.

Готовите сарми поднесете, като ги залеете с мазнина със запържен червен пипер в нея.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар