Начин на приготвяне
Нарязаните на ситно лук и морков се запържват в предварително загрято олио за 15 минути. Прибавя се каймата и се разбърква.
Добавят се яйцата и оризът, подправя се със сол и черен пипер, с двата вида червен пипер, вегета, нарязаните ситно чесън и магданоз и всичко се размесва.
От зелевите листа се увиват сарми, като във всяка се слага и по парче бекон. Подреждат се зелевите сармички в тенджера, като на дъното се слагат зелеви листа.
Притискат се с чиния, налива се вода, така че почти да покрие сармите. Приготвя се запръжка, като в загрятата мас се разбъркват брашното и червения пипер.
Щом заврат сармите, отгоре се нареждат парчета бекон и ситно нарязаното пушено месо. Заливат се със запръжката, отново се затискат с чиния и се варят 2 часа на слаб огън.