Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми с кисело зеле и кайма по рецепта на Иван Звездев

Сарми с кисело зеле и кайма по рецепта на Иван Звездев

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Сарми с кисело зеле и кайма по рецепта на Иван Звездев
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
09/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Класическа рецепта за любимите ни сарми от майстор кулинар"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • свинска мас - 5 с.л.
  • ориз - 100 г
  • домати - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • смлян черен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кайма - 1 кг
  • зелева чорба - 200 мл
  • кисело зеле - листа 30 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на дребно.

Загряваме си маста в тиган и след като е загрята, поставяме лука и оставяме да се пържи за минута.

След като сме си измили ориза, и него прибавяме към лука.

Добавяме доматите, червен пипер и сипваме 150 г гореща вода.

Оставяме така да се вари, докато поеме водата самият ориз.

Сместа подправяме с пипер, чубрица и сол.

Изключваме котлона и прибавяме в тигана каймата.

Така добре размесваме, без да я пържим.

След като сме си оформели листата от зелето, поставяме в средата по 1-2 супени лъжици от плънката.

Завиваме си класически зелеви сарми, които поставяме на дъното на глинения гювеч, който предварително на дъното сме сложели 2-3 броя листа.

Самите сарми редим плътно една до друга.

Зелевата чорба, разреждаме с вода и готовата смес изсипваме върху тях.

Затваряме гювеча с капака и поставяме в студена фурна.

Варим сарми с кисело зеле и кайма по рецепта на Иван Звездев за 90 минути.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: