Козирог туршия

24/08/2012
"Ама си вземете от по-високите буркани, защото искате да ги сложите чушките прави - така са най-вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 581
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - козирог, количество по желание
  • оцет - 750 г
  • вода - 500 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 глави или количество по желание
  • копър - стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете дръжките на чушките козирог и ги запечете леко от всички страни върху гореща ламарина или в съд на котлона.

Успоредно с това сварете саламура от оцета, водата, захарта и солта. Залейте с горещата саламура леко запечените чушки.

След това ги отцеждайте и ги редете в буркани, като добавяте почистени скилидки чесън и стръкчета копър. Долейте бурканите с вече изстиналата саламура.

Затворете бурканите и стерилизирайте за по-голяма трайност.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар