Козирог туршия

24/08/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 716
  • Преглеждания за месеца261
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - козирог, количество по желание
  • оцет - 750 г
  • вода - 500 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 глави или количество по желание
  • копър - стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете дръжките на чушките козирог и ги запечете леко от всички страни върху гореща ламарина или в съд на котлона.

Успоредно с това сварете саламура от оцета, водата, захарта и солта. Залейте с горещата саламура леко запечените чушки.

След това ги отцеждайте и ги редете в буркани, като добавяте почистени скилидки чесън и стръкчета копър. Долейте бурканите с вече изстиналата саламура.

Затворете бурканите и стерилизирайте за по-голяма трайност. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар