Картофена яхния с телешко

Бай Ставри
Бай Ставри
Новак
21/08/2012
"Вкусно, красиво и лесно за приготвяне!"
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 514
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се реже на хапки. Загрява се мазнината в тенджера и месото се запържва. След това се поръсва с малко червен пипер и се долива гореща вода, колкото да го покрие. Телешкото се вари за около 1 час и 30 минути, докато поомекне. Накрая водата му трябва да се е поизпарила.

Тогава се добавят почистените и нарязани моркови и картофи, поръсва се с още малко червен пипер и брашното и се долива гореща вода, отново, колкото да покрие продуктите. Яхнията се оставя да ври за около 20 минути или до готовност на картофите.

Най-накрая овкусете със сол, черен пипер, чубрицата, малко нарязана ситно целина, девесила. След няколко минути снемете картофената яхния с телешко от котлона.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
22.09.2019 18:16
колко пъти тряа да кликна тъпи линкове,не се наядохте
0
0
димби
димби
02.01.2015 18:07
Не си писал кога се слага лука!
3
1