Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхния»Картофена яхния с телешко

Картофена яхния с телешко

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Картофена яхния с телешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6-8
"Вкусно, красиво и лесно за приготвяне!"

Необходими продукти

  • телешко месо - 700 кг
  • картофи - около 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 броя
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • девесил - сушен, на вкус
  • целина - 2 стръка прясна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се реже на хапки. Загрява се мазнината в тенджера и месото се запържва. След това се поръсва с малко червен пипер и се долива гореща вода, колкото да го покрие. Телешкото се вари за около 1 час и 30 минути, докато поомекне. Накрая водата му трябва да се е поизпарила.

Тогава се добавят почистените и нарязани моркови и картофи, поръсва се с още малко червен пипер и брашното и се долива гореща вода, отново, колкото да покрие продуктите. Яхнията се оставя да ври за около 20 минути или до готовност на картофите.

Най-накрая овкусете със сол, черен пипер, чубрицата, малко нарязана ситно целина, девесила. След няколко минути снемете картофената яхния с телешко от котлона.

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
колко пъти тряа да кликна тъпи линкове,не се наядохте
22.09.2019 18:16
димби
димби
Не си писал кога се слага лука!
02.01.2015 18:07
4
1