Класически сладкарски крем

18/08/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаНовак126146
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо30 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 495
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете царевичното брашно в 100 мл от млякото. След това го разбийте с жълтъците добре.

Останалото мляко загрейте на слаб огън със захарта, канелата и лимоновата кора. Щом започне да завира, при непрекъснато разбиване и на трънка струйка добавете жълтъчната смес.

Разбивайте за 1-2 минути - до сгъстяване. Махнете лимоновата кора и канелата и разбъркайте с маслото.

Така приготвения класически сладкарски крема е подходящ за торти и украси. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 5
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Опитната
Опитната
30.07.2013 08:06
Не се ли слага нишесте, вместо царевично брашно или пшенично брашно.Това с царевичното брашно ми се струва, че е грешка.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв