Начин на приготвяне
Първо накиснете желатина за 5 минути в студена вода. Междувременно разбийте сметаната.
В отделна купа сипете кондензираното мляко и внимателно добавете разбитата сметана, като бъркате с шпатула.
Изстискайте желатина и го разтворете в леко затопленото прясно мляко. Добавете готовия желатин към сметановата смес и пак разбъркайте.
Разбийте белтъците заедно с щипка сол до получаване на твърд сняг. На няколко пъти ги добавете към сместа, като бъркате с шпатула.
В горната вътрешна част на чашите сипете топинг и изчакайте, за да се стече надолу.
Сипете муса в чашите и го приберете в хладилник за няколко часа, за да се охлади и стегне.
Преди поднасяне, сложете на всеки мус спрей сметана, топинг и по една коктейлна черешка.
Лекият сметанов мус е готов.