Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите в блендер. Добавяме водата и маслото и намачкваме с ръце.
Покриваме кръгла формичка с прозрачно фолио и изсипваме сместа вътре, Притискаме и оформяме бисквитена основа.
Нарязваме тиквата на дребно и я задушаваме в малко вода до омекване.
Смесваме йогурта, цеденото мляко, сиропа от агаве, ванилията и тиквата.
Разтваряме желатина във водата, оставяме го да набъбне, загряваме го за 2 секунди и го наливаме в сместа.
Разбъркваме и изсипваме върху бисквитената основа.
Прибираме тиквения чийзкейк в хладилника за 5-6 часа да се стегне.
Изваждаме лекия тиквен чийзкейк от формата, украсяваме го с топинг карамел и сервираме.