Начин на приготвяне
За приготвянето на този чийзкейк ще ви е необходима печена тиква, от която да направите пюре. Изпечете тиквата, поръсена с малко кафява захар, до готовност. След това пюрирайте.
Смелете бисквитите в блендер на фини трохи. Смелете или нарежете на ситно и ореховите ядки.
Разтопете маслото.
Смесете всичко и оформете бисквитения блат във форма със свалящ се борд - 18-20 см.
Загрейте фурната на 170 градуса и сложете блата да се пече за 10 минути.
През това време си приготвите чийзкрема.
Смесете крема сиренето със захарта и разбийте с миксер. Прибавете едно след друго яйцата, като разбърквате след всяко добавено.
Накрая прибавете пюрето от тиква и подправките. Разбъркайте всичко добре с помощта на шпатула, до хомогенна смес.
Изсипете чийзкрема върху бисквитения блат, върнете във фурната и печете още един час.
След изпичане оставете чийзкейка във фурната, като леко открехнете вратата за около половин час.
Поднесете чийзкейка напълно охладен.
Чийзкейкът с тиква е готов.