Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с тиква и крема сирене

Чийзкейк с тиква и крема сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Чийзкейк с тиква и крема сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3с Видео
19/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Винаги ще се намери рецепта, която да ни изкуши, особено ако става въпрос за чийзкейк с тиква и крема сирене"

Необходими Продукти

  • тиквено пюре - 400 г
  • прясно мляко - 350 мл
  • захар - 120 г
  • крема сирене - 300 г Тип Филаделфия
  • желатин - 4 листа (около 8 г)
  • кора от портокал - 1 с.л. настъргана (по желание)
  • канела - 1 щипка (по желание)
  • черен шоколад - за украса
  • за блата
  • бисквитки - 180 - 200 г Орео
  • краве масло - около 70 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете бисквитения блат, смилайки бисквитите в блендер. Смесете ги с разтопеното масло, сипвайки го малко по малко.

Изсипете във форма с падащо дъно с хартия за печене, разпределете равномерно. Притиснете бисквитите към дъното. Оставете в хладилник да стегне.

В тенджера на котлона стоплете млякото, добавете захарта. Млякото не трябва да завира. Щом захарта се разтопи, добавете крема сиренето и разбъркайте. Сложете и пюрето от тиква, отново разбъркайте.

Свалете от котлона, ароматизирайте крема за чийзкейка с тиква с аромати по желание - кора от портокал или канела.

Разтворете желатина във вода, прибавете към останалите съставки, разбъркайте. Сместа трябва да е топла, за да се усвои желатинът.

Ако желаете, може да разтопите малко черен школад, с който да намажете блата на сладкиша. Щом изстине и се втвърди, изсипете сместа.

Покрийте ароматния чийзкейк със стреч фолио и оставете за една вечер в хладилник, за да стегне. Когато го извадите, махнете от формата с помощта на влажен нож.

Поднесете чийзкейка с тиква и крема сирене, украсен с настърган черен шоколад.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: