Начин на приготвяне
Направете бисквитения блат, смилайки бисквитите в блендер. Смесете ги с разтопеното масло, сипвайки го малко по малко.
Изсипете във форма с падащо дъно с хартия за печене, разпределете равномерно. Притиснете бисквитите към дъното. Оставете в хладилник да стегне.
В тенджера на котлона стоплете млякото, добавете захарта. Млякото не трябва да завира. Щом захарта се разтопи, добавете крема сиренето и разбъркайте. Сложете и пюрето от тиква, отново разбъркайте.
Свалете от котлона, ароматизирайте крема за чийзкейка с тиква с аромати по желание - кора от портокал или канела.
Разтворете желатина във вода, прибавете към останалите съставки, разбъркайте. Сместа трябва да е топла, за да се усвои желатинът.
Ако желаете, може да разтопите малко черен школад, с който да намажете блата на сладкиша. Щом изстине и се втвърди, изсипете сместа.
Покрийте ароматния чийзкейк със стреч фолио и оставете за една вечер в хладилник, за да стегне. Когато го извадите, махнете от формата с помощта на влажен нож.
Поднесете чийзкейка с тиква и крема сирене, украсен с настърган черен шоколад.