Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Печен чийзкейк с тиква и мед

Печен чийзкейк с тиква и мед

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Печен чийзкейк с тиква и мед
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • За блата
  • бисквити - 200 г
  • краве масло - 90 г
  • прясно мляко - 15 мл
  • ром - 1 капачка
  • За чийзкрема
  • яйца - 2 бр.
  • крема сирене - 250 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • нишесте - 1 с.л.
  • захар - 100 г обикновена + 10 г ванилова
  • За тиквения крем
  • тиква - 220 г сварена
  • мед - 3 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • краве масло - 50 г
  • карамфил - 1 гвоздейче
  • черен пипер - 2 щипки
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте сварената тиква и я смесете в малка касерола с маслото, меда, джинджифила и другите подправки на котлона.

Разбъркайте добре сместа и я оставете да се охлади леко.

За блата блендирайте бисквитите на фин прах и ги смесете с разтопеното масло, рома и млякото.

Изсипете сместа във форма с падащо дъно върху хартия за печене, притиснете я хубаво и я повдигнете и по стените.

Сложете я в хладилник, за да стегне добре.

За чийзкрема разбийте яйцата заедно със захарта, нишестето, крема сиренето, сметаните и ваниловата захар. Заделете половината от тази смес, а в другата сипете тиквеното пюре.

Извадете блата и сипете в центъра малко от бялата смес, след това от тиквената и пак от бялата. Продължете да ги редувате, докато свършат.

Сложете тиквения чийзкейк да се пече за около 20 минути на 200 °C и след това за още 20 минути на 180 °C.

Оставете десерта да изстине и го приберете в хладилник.

Поднесете го с топка ванилов сладолед.

Печеният чийзкейк с тиква и мед е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: