Начин на приготвяне
Пасирайте сварената тиква и я смесете в малка касерола с маслото, меда, джинджифила и другите подправки на котлона.
Разбъркайте добре сместа и я оставете да се охлади леко.
За блата блендирайте бисквитите на фин прах и ги смесете с разтопеното масло, рома и млякото.
Изсипете сместа във форма с падащо дъно върху хартия за печене, притиснете я хубаво и я повдигнете и по стените.
Сложете я в хладилник, за да стегне добре.
За чийзкрема разбийте яйцата заедно със захарта, нишестето, крема сиренето, сметаните и ваниловата захар. Заделете половината от тази смес, а в другата сипете тиквеното пюре.
Извадете блата и сипете в центъра малко от бялата смес, след това от тиквената и пак от бялата. Продължете да ги редувате, докато свършат.
Сложете тиквения чийзкейк да се пече за около 20 минути на 200 °C и след това за още 20 минути на 180 °C.
Оставете десерта да изстине и го приберете в хладилник.
Поднесете го с топка ванилов сладолед.
Печеният чийзкейк с тиква и мед е много вкусен.