Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос с червени боровинки и нишесте

Сос с червени боровинки и нишесте

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Сос с червени боровинки и нишесте2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • червени боровинки - 500 г
  • вода - 1 литър
  • захар - 250 г
  • червено вино - 100 мл
  • картофено нишесте - 10 г
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боровинките и ги залейте с малко студена вода, сварете ги до омекване. Отлейте течността и я запазете, а плодовете претрийте тпрез цедка.

Разредете полученото боровинково пюре с отварата от варенето, прибавете захарта, виното и канела на вкус. Варете сместа около 5-7 минути.

След това добавете размитото с малко студена вода нишесте, оставете соса да кипне и го свалете от огън.

Полученият боровинков сос е много подходящ за дивеч, пилешко и пуешко месо.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: