Пълнени пилешки филета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Пълнени пилешки филета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Крехки пилешки филенца с нежен пълнеж - любимо ястие за делник и празник"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 3 - 4 чифта пилешки гърди
  • чесън - 3 скилидки пресован
  • горчица - 1 с.л.
  • яйца - 3 сварени
  • вино - 120 мл
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • пушено сирене - 200 г
  • бекон - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте тънко пилешките гърди, като ги слагате в найлонов плик.

Разбийте 50 мл от виното, зехтина, горчицата, сол и черен пипер на вкус. Намажете пилешките гърди от вътрешната страна.

Във всяко парче месо сложете по-дебеличко парче пушено сирене, шунка или бекон и яйце, нарязано на филии.

Завийте пилешкото като плик и всеки плик завържете със здрав конец.

Подредете пликовете в подмазнена тава, залейте, ако е останала от маринатата, посолете малко и залейте с останалото вино.

Сложете фолио и пъхнете да се пече в загряна на 190 градуса фурна. След около 30 минути махнете фолиото и доопечете руладините до приятен загар.

Рейтинг

4.4
536
414
33
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

sirma
sirma
А с чесъна какво се случва?? :)
12.12.2013 01:02
17
2
някой
някой
А чесъна за десерт ли е...?Къде се слага...
11.11.2013 21:52
28
2
дани
дани
Много вкусни станаха
11.11.2013 15:22
2
9
катерина
катерина
защо в рецептата няма яйца,а60мл.вино хем замазане хем за заливане.не е ли малко мъничко.
23.10.2013 00:56
23
2
Atanas
Atanas
еее супер,станаха перфектни
12.10.2013 15:56
4
7