Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирани филета от мерлуза

Панирани филета от мерлуза

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893360
17/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • мерлуза - 1 филе
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • копър
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се оставя да се размрази, измива се и се нарязва на малки парчета – 2 – 3 см широки, 5 –6 см дълги.

Слага се в дълбок съд, посолява се, като се разбърква с ръка, и се оставя да престои 30 мин. В една чиния се разбиват 2 яйца (ако се свършат, разбиват се още), а в друга се слага брашно.

Всяко парче се панира в брашно, в яйце и пак в брашно и яйце и се пържи в сгорещеното олио до зачервяване, след което се обръща.

Панираната риба се нарежда в съд с капак, като всеки ред се поръсва с нарязания копър и с лимонов сок.

Съдът трябва непрекъснато да се похлупва и от време на време да се раздрусва, за да могат подправките да проникват във всяко парче.

Накрая се останалият копър и лимонов сок и се похлупва.

Обикновено рибата се поднася топла. Ако се приготви така, мерлузата загубва част от специфичната си миризма и става по-вкусна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: