Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена мерлуза с ароматни картофи

Печена мерлуза с ароматни картофи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Печена мерлуза с ароматни картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • мерлуза - 1 кг
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • картофи - 800 г (сварени)
  • риган - 1 щипка
  • босилек - 10 листенца
  • галета - 30 г
  • сол - ½ ч.л.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива, почиства се и се нарязва на порции. Слага се в средата на тавата, а около нея се сипват предварително сварените картофи, нарязани на кръгчета.

Посолява се, поръсва се с риган и се залива с размитото в малко вода брашно. Отгоре се полива с разтопено масло, смесено с галетата.

Пече се в умерена фурна. Ястието се сервира поръсено с накълцан магданоз и листенца босилек.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: