Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Запечени ароматни картофи

Запечени ароматни картофи

Запечени ароматни картофи
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Давайте биричката насам, защото картофките са готови"

Необходими продукти

  • картофи - 8 бр. с тънка кора
  • сол
  • краве масло - 70 г
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сух риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, без да се белят, в подсолена вода.

Варят се, докато омекнат, но без да се разваряват. Нареждат се в тава, намазана с масло. Всеки картоф се притиска с помощта на чаша, така, че да се сплескат и разпукат леко.

Върху всеки картоф се поръсва със сол, сух риган, сушен червен и черен пипер. Слага се по малко парченце краве масло и тавата се слага във фурната.

Картофите се запичат само на горен реотан до хрупкава коричка. Лесна рецепта за печени картофи, подходяща както за гарнитура към месо, така и за вегетарианско основно ястие.

Запечени ароматни картофи можем да поднесем с домашен хумус.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: