Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани филенца от мерлуза с корнфлейкс

Панирани филенца от мерлуза с корнфлейкс

Панирани филенца от мерлуза с корнфлейкс
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Панирани рибени филенца, свежа салата и много лимон - перфектното трио"

Необходими продукти

  • риба - 500 г филе от мерлуза
  • брашно - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • корнфлейкс - 250 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на тънки резени и ги осолете.

Разбийте яйцата в дълбока чиния с малко сол, а в друга по-плитка сипете брашното.

В купа изсипете корнфлейкса - начупете го леко.

Сложете голям тиган с олио на котлона, за да загрее.

Топнете парчетата мерлуза първо в брашното, след това в яйцата и накрая ги оваляйте в корнфлейкса.

Пържете и от двете страни тази панирана риба.

Поднесете я с резени лимон и свежа салата.

Панираните филенца от мерлуза с корнфлейкс са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: