Яхния от лобода

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Яхния от лобода2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • лобода - 1 кг
  • бекон - 200 г
  • царевично брашно - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте бекона на дребни парченца и го запържете в собствената мазнина до зачервяване. Добавете част от брашното и се разбърква за кратко.

Веднага след това сложете измитата и нарязана на дребно лобода и задушете до омекване. Посолете на вкус и залейте с гореща вода.

Оставя се да къкри на тих огън няколко минути. След това добавете останалата част от брашното, размито в малко студена вода.

Яхнията от лобода оставете да ври още 5-6 минути и я снемете от котлона. Може да я поднесете с варено яйце, заквасена сметана или кисело мляко по желание.

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: