Начин на приготвяне
Сваряваме ориза в 3 ч.ч. вода с 3 щипки сол. Отцеждаме.
Лободата /лападът/ попарваме във вряла вода. Отцеждаме и нарязваме на ситно. В тиган с олио запържваме лукът настърган и лободата. Смесваме изстиналият ориз, лободата, натрошеното сирене и разбърканите яйца.
Корите, 2 по 2, запичаме във фурната, като оставяме по 2 сурови кори за отдолу и отгоре.
В намазнена тавичка нареждаме отдолу 2 сурови кори - слагаме плънка, печени кори - плънка... и накрая-отгоре завършваме със 2 сурови кори.
Набучваме с вилица, заливаме с горещо олио и печем във фурната на 180 градуса, докато се зачерви. Вадим, мажем с масло и завиваме да се задуши и поомекне.
Като поизстине, нарязваме на парчета.