Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова селска чорба

Зеленчукова селска чорба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Зеленчукова селска чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • зелен фасул - 1 - 2 шепи почистен
  • чушки - 2 - 3 броя
  • домати - 200 г
  • картофи - 1 брой
  • моркови - 2 броя
  • кромид - 1 - 2 глави
  • джанки - 8 - 10
  • олио - 5 с.л.
  • джоджен - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • за запръжката
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л. пълна
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци и зеления фасул по-дребно, при нужда. Морковите нарежете на кръгчета.

Сложете ги да се запържат в мазнината и след малко долейте малко вода, за да омекнат.

Долейте вряла вода и оставете да се вари за 10-15 минути. Добавете почистените и нарязаните на дребно картофи, чушки и домати заедно с джанките.

Оставете супата от зеленчуци да ври за още 15 минути, докато всички зеленчуци омекнат.

Накрая добавете сол на вкус, зърната черен пипер, накълцания джоджен, чубрица и снемете от котлона.

Загрейте 50 мл мазнина и запържете червения пипер с брашното. Разбъркайте селската чорба със запръжката, поръсете с магданоза и поднесете със селски хляб без месене.

Зеленчукова селска чорба - точно като от рецептите на баба.

Рейтинг

4.2
56
41
32
21
10
Дай твоята оценка: