Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Зеленчукова Киселец Чорба

Зеленчукова Киселец Чорба

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Зеленчукова Киселец Чорба
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
17/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
63 мин.
Порции
5
"Една витаминозна бомба е тази богата на зеленчуци супичка"

Необходими Продукти

  • киселец - 120 г
  • целина - 30 г
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 160 г
  • чесън - 1 стрък
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • магданоз - 2 стръка
  • олио - 35 мл
  • вода - 1.2 л
  • краве масло - 10 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват и нарязват на дребно, а след това с изключение на киселеца се слагат в дълбока тенджера с малко сол и 500 мл вода, за да се задушат за около 10 минути.

След това добавете останалата течност, накълцаните листа киселец и овкусете всичко с черен пипер и магданоз.

Оставете зеленчуковата супа да поври под капак за около 30 минути и добавете маслото.

Уверете се, че всички зеленчуци са добре сварени.

Поднесете Зеленчуковата Киселец Чорба още топла с препечени филийки.

Добър апетит!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: