Сос от киселец

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307122196
Сос от киселец1 / 2
15/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • киселец - 1 кг
  • масло - 2 с.л. краве
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 - 2 жълтъка
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният от дръжките киселец се измива, нарязва се, вари се само 2 минути в солена вода и се прецежда.

Запържват се маслото и брашното и се разреждат с млякото. Добавя се киселецът и се вари няколко минути.

Готовият сос се дръпва от огъня и ако е нужно се слагат още 2-3 лъжици мляко, както и лъжичка краве масло и жълтъците.

Сосът се сервира с пържени яйца, агнешки котлети, пържени филии, пържена риба и др.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: