Ezine.bg»Рецепти»Баница»Лападник с киселец

Лападник с киселец

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Лападник с киселец
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
30/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Лападник с киселец - свежо и вкусно"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • пресен киселец - 2 шепи
  • сирене - 150 г
  • извара - 100 г кашкавалена
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сода бикарбонат - 3/4 к.л.
  • краве масло - 70 г
  • слънчогледово олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселецът се почиства от дръжки и жилки, измива се и се слага в купа.

Към него се прибавят разбитите яйца и киселото мляко със содата, угасена в него.

Накрая се прибавят изварата и натрошеното сирене.

Плънката за баницата се разбърква добре до еднородност.

В намазнена тавичка се поставят небрежно нагънати три листа от корите.

Слага се плънка и отгоре се полива смесени, малко разтопено краве масло и олио.

Следват кори, плънка, мазнина и така до изчерпване на продуктите.

Накрая баницата с киселец се завършва с намазнени кори.

Лападникът се пече във фурна на 200 градуса за около половин час.

Да вие вкусно с този лападник с киселец.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: