Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Лападник без брашно

Лападник без брашно

Лападник без брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • лапад - 1 връзка бланширан
  • кашкавал - 40 г настърган
  • овесени ядки - 3 с.л. фини без връх
  • коприва - 6 стръка бланширана
  • яйца - 3 бр.
  • зехтин - 1 капачка
  • сол - 1 малка щипка
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сирене - 100 г натрошено
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • чери домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете копривата и лапада и ги бланширайте. Нарежете зелениите. Разбийте яйцата със сол.

Добавете киселото мляко с разтворената в него сода, зехтин, настърган кашкавал, натрошено сирене, овесените ядки и бакпулвера.

Разбъркайте и сипете сместа за лападника в тава 24 см.

Печете за 20 минути на 180 градуса. Извадете, махнете хартия и нарежете на парчета.

Поднесете с чери домати лападника без брашно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: