Начин на приготвяне
Загрейте си фурната на 190 градуса и си подгответе плоска тава с хартия за печене.
Започнете с приготвянето на напуканите сладки. Разтопете шоколада на водна баня и го оставете да се охлади.
Чукнете яйцата в купата на миксера, добавете ванилията, кристалната захар и балсамовия оцет.
Разбийте около 3-4 минути на висока скорост докато видите, че сместа е побеляла. Прибавете охладения разтопен шоколад и с помощта на шпатула разбийте до хомогенност.
Пресейте в купата на миксера какаото, пудрата захар и нишестето. Разбъркайте отново с шпатула и щом сместа стане хомогенна, добавете капките шоколад.
Получава се тежко тесто, доста трудно за разбъркване, поради което трябва да се използва дълга метална лъжица.
Сипете пудрата захар в малка чинийка. С помощта на лъжица за сладолед гребвайте топчета от шоколадовото тесто и ги овалвайте в пудрата захар.
Подредете топчетата в тавата за печене, като се старайте всяко топчета да тежи около 15-17 грама. Оставете разстояние между тях. Леко ги притиснете с длан, за да се получат като малки питки.
Печете 10 минути в предварително загрятата фурна.
Напуканите сладки без брашно и набухвател са готови.