Начин на приготвяне
Нарежете лука на полумесеци и зеления фасул по-дребно, при нужда. Морковите нарежете на кръгчета.
Сложете ги да се запържат в мазнината и след малко долейте малко вода, за да омекнат.
Долейте вряла вода и оставете да се вари за 10-15 минути. Добавете почистените и нарязаните на дребно картофи, чушки и домати заедно с джанките.
Оставете супата от зеленчуци да ври за още 15 минути, докато всички зеленчуци омекнат.
Накрая добавете сол на вкус, зърната черен пипер, накълцания джоджен, чубрица и снемете от котлона.
Загрейте 50 мл мазнина и запържете червения пипер с брашното. Разбъркайте селската чорба със запръжката, поръсете с магданоза и поднесете със селски хляб без месене.
Зеленчукова селска чорба - точно като от рецептите на баба.