ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадови Торти»Домашна торта Шоколадово маскарпоне

Домашна торта Шоколадово маскарпоне

IlariaIlaria
Новак
597424331k
Домашна торта Шоколадово маскарпоне
18/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Ако Ева имаше готварска печка, щеше да изкуши Адам именно с тази Домашна торта шоколадово Маскарпоне, а не с някаква си ябълка"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 белтъка
  • захар - 50 г
  • орехи - 100 г смлени
  • брашно - 2 с.л.
  • за крема
  • яйца - 6 жълтъка
  • прясно мляко - 700 мл
  • брашно - 70 г
  • захар - 10 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • шоколад - 200 г, натурален
  • маскарпоне - 250 г
  • сметана - 200 мл готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете разбийте белтъците със захарта на твърд сняг и внимателно ги объркайте с брашното и смлените орехи. Сипете сместа в тава с диаметър около 22 см, застлана със същия размер хартия.

Изпечете общо 3 блата в загряна на 160 градуса фурна за около 20-30 минути всеки. Охлаждайте блатовете и отлепяйте хартията.

За крема разбийте яйцата с захарта до пухкав крем и добавете брашното и ванилия. Започнете да добавяте при непрекъснато бъркане току-що кипналото прясно мляко.

След това прехвърлете крема в тенджерата на млякото и го върнете на котлона. Бъркайте енергично, докато се сгъсти крема.

Натрошете шоколада, сипете го към горещия крем и след 40-50 секунди започнете за разбърквате, докато крема се хомогенизира.

Оставете крема да изстине и разбийте маскарпонето. Добавете сметаната към него и отново разбийте добре. Започнете при непрекъснато разбиване да добавяте по малко от крема към маскарпонето.

В подходящ поднос слепете блатовете с крема и отгоре намажете обилно с крем. За украса поръсете шоколадовата торта с натрошени ядки или друга по желание и сложете тортата в хладилник за 1 нощ.

Рейтинг

4.7
517
41
31
21
10
Дай твоята оценка: