Начин на приготвяне
За блата разбийте белтъците на твърд сняг заедно със захарта. Внимателно добавете брашното и разбърквайте с помощта на шпатула.
Последно разбъркайте със смлените ядки и изсипете 1/3 от него върху тава с диаметър 20-22 см, застлана с хартия за печене. Изпечете общо 3 блата в предварително загряна на 160 градуса фурна. Всеки блат се пече около 20-25 минути и се охлажда върху решетка.
За крема Пастичера разбийте яйцата с захарта и добавете брашното и ванилия. Постепенно наливайте предварително кипналото мляко и бъркайте енергично. Кремът се прехвърля в тенджерката, където е вряло млякото и се бърка енергично до сгъстяване.
Натрошете шоколада и го разбъркайте с горещия крем, след което оставете да се охлади. Разбийте маскарпонето, добавете сметаната и разбийте много добре. На порции добавете маскарпонето и сметаната към охладения крем и объркайте до хомогенност.
В подходящ поднос слепете блатовете и крема, като завършите тортата обилно с крем. По желание украсете с натрошени ядки или направете друга декорация. Оставете да престои в хладилника 1 нощ преди да поднесете.
Коментари