Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете и набрашнете 2 форми с отлепящи се страни с диаметър до 26 см. Може да ползвате една, като изпечете блатовете един след друг.
Разбийте с миксер маслото и захарта на гладък и пухкав крем. Прибавете ванилията и яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване. Прибавете постепенно смесените брашно, бакпулвер и сол. Сипете прясното мляко и доразбийте.
Изпечете 2 блата от сместа, всеки за около 30 минути или докато клечката започне да излиза суха. Готовите блатове извадете след 5 минути от формата и оставете да се охлаждат върху решетка.
В тенджерка на котлона загрейте сметаната на бавен огън. Щом се образуват леки мехурчета, разбъркайте със захарта, докато се разтвори и оставете настрана да се поохлади.
Отделно разтворете царевичното нишесте в прясното мляко, след което прибавете яйцата, като разбивате с миксер. Добавете към яйчната смес 2-3 с.л. от горещата сметана, за да темперирате. След това сипете постепенно при непрекъснато разбиване яйчената смес към сметаната.
Върнете съда на котлона на бавен огън и бъркайте непрекъснато за около 5 минути - до сгъстяване. Снемете от котлона и добавете ванилията и рома. Покрийте съда с прозрачно фолио и оставете напълно да изстине.
За глазурата от шоколад смесете всички продукти в тенджерка на котлона и бъркайте, докато всичко се разтопи и хомогенизира. Снемете и бъркайте, докато се охлади леко.
Сглобете в подходящ поднос двата блата със сметновия крем и залейте с глазурата приготвения пай. Оставете глазурата да се разтече леко по стените на Бостънския крем пай. Оставете да престои 2-3 часа преди да поднесете.
Коментари