Начин на приготвяне
Бисквитите, маслото, ядките и захарта смелете в блендер. След това трохите объркайте със стафидите и тази смес разстелете по дъното на форма, като направите и страничен борд. Сложете формата в хладилника.
За крема Маскарпоне разбийте първо сметаната на сняг и добавете постепенно захарта при непрекъснато разбиване. Добавете маскарпонето и продължете разбиването. Най-накрая ароматизирайте с ванилия и настъргана лимонова кора. Сипете крема върху подложката и сложете отново в хладилника.
Загрейте сметаната в съд на котлона. Снемете от котлона и пуснете натрошения шоколад. След 30 секунди объркайте до хомогенност. По желание може да добавите с.л. ром, ликьор. Оставете шоколадовия крем да се охлади леко. Разбъркайте и го разпределете върху крема Маскарпоне. Заравнете и оставете тортата пай в хладилника за 1 нощ преди да поднесете. Украсата отгоре е плод на въображението ви. Получава се изключително вкусна и лесна за приготвяне торта.
Коментари