Начин на приготвяне
Смесете мазнината от бъбреците със стафидите и те смелете с домашната месомелачка. Ябълките и захаросаните плодове са нарязват на ситно. Настържете корите на портокала и лимона, изстискайте сока, добавете смлените бадеми, солта и коняка. Разбъркайте.
Така приготвената смес се покрива плътно с фолио /целофан/ и се прибира на студено за 1 месец.
Тестото за минс-пай се приготвя като се смесят маста, солта и пресетите заедно брашно и бакпулвер. Омесете гладко тесто и го оставете 1 час да почине.
Разточете тънка кора тесто и покрийте формите за пай. Във всяко сложете по 1 с.л. от сместа и покрийте с тестено капаче. Запечатайте капачетата със жълтък и печете 30 минути в умерена фурна.