Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Кайсиев Пай

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Кайсиев Пай
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
10/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Не можем повече да чакаме, искаме този пай с кайсии на момента"

Необходими Продукти

  • кайсии - 7 броя
  • ванилова захар - 10 грама
  • захар - 100 грама + още за поръсване
  • кокосово мляко - 250 мл
  • яйца - 2 бр. (XL размер)
  • кокосови стърготини - 2 - 3 с.л. (с връх)
  • мента - за украса
  • Тесто
  • бадеми - 70 грама смлени
  • брашно - 175 грама
  • пудра захар - 60 грама
  • масло - 125 грама меко
  • яйца - 1 брой (М размер)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете с приготвянето на тестото. Разбийте маслото заедно със захарта. Прибавете към тях смлените бадеми и яйцето. Накрая сипете брашното и постепенно замесете меко тесто. Ако обичате по-сладко, добавете още малко захар. Ако пък тестото лепне, добавете още брашно.

Оформете готовото тесто на топка и го увийте във фолио за свежо съхранение. Приберете за около час в хладилника.

Разточете върху хартия за печене студеното маслено тесто до получаване на тънка кръгла кора. Диаметър на кората трябва да е малко по-голям от този на тава за печене.

Сложете заедно с хартия за печене във формата и внимателно прегънете по ръбовете.

Пригответе плънката за пая. Нарежете кайсиите на две и ги сложете с разреза надолу върху тестото. Може да ги поръсите с малко захар.

Разбийте яйцата с двата вида захар. Сипете млякото и разбъркайте. Залейте пая и поръсете много добре с кокосови стърготини.

Прегънете стърчащите краища навътре.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете сладкиша около половин час.

Кайсиевият Пай е готов.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: