Суфле с гъби и пилешко

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
822
10
1k
12/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 548
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нека си направим вкусно суфле с гъби и пилешко!

Почистеното пиле сложете да се свари в подсолена вода. След това го охладете и обезкостете. Нарежете месото на ивички.

Загрейте 1/2 от маслото и запържете в него брашното. Бъркайки с тел го разредете с 2 ч.ч. бульон от варенето на пилето.

Добавете пилешкото към получения сос заедно с настъргания кашкавал, задушените в останалото масло гъби, жълтъци, сол и черен пипер.

Сместа се охлажда и внимателно към нея се разбъркват разбитите на сняг белтъци.

Сипете всичко в намазана с масло и поръсена с брашно форма за класическо суфле и сложете да се изпече в умерено загрята фурна до зачервяване ястието с пилешко.

По желание към края поръсете с настърган кашкавал и запечете леко суфлето с гъби.

Метална купичка за хубав крем карамел или суфле-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална купичка за хубав крем карамел или суфле
1.70 лв.
1.31 лв.
Виж ››

Приготвянето на съвършения крем карамел започва с приготвянето на метални купички за крем карамел, останалото да подробности.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар