Суфле с гъби и пилешко

ВаленаВаленаНовак
12/05/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 212
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното пиле сложете да се свари в подсолена вода. След това го охладете и обезкостете. Нарежете месото на ивички.

Загрейте 1/2 от маслото и запържете в него брашното. Бъркайки с тел го разредете с 2 ч.ч. бульон от варенето на пилето.

Добавете пилешкото към получения сос заедно с настърганият кашкавал, задушените в останалото масло гъби, жълтъци, сол и черен пипер.

Сместа се охлажда и внимателно към нея се разбъркват разбитите на сняг белтъци.

Сипете всичко в намазана с масло и поръсена с брашно форма за суфле и сложете да се изпече в умерено загрята фурна до зачервяване.

По желание към края поръсете с настърган кашкавал и запечете леко.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар