Шаран в кора

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
06/12/2010
"Класика в кухнята - шаран в кора А от нас - Наздраве!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 814
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнен Шаран

Начин на приготвяне

Измиваме добре и почистваме шарана. Подготвяме плънка от ситно нарязан и запържен лук, към който се прибавят накълцани орехови ядки, магданоз, сол и черен пипер.

Приготвяме тесто от пресятото брашно, което смесваме със сол и хладка вода. Оставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран.

Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки.

Така приготвената рибена кора се маже с мазнина и се пече.

Поднася се топло.

Грил тиган със сгъваема дървена дръжка - чугунен - 28 см-19%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган със сгъваема дървена дръжка - чугунен - 28 см
37.00 лв.
30.00 лв.
Виж ››

Перфектното барбекю е на една ръка разстояние, на една ръка и на един качествен грил тиган :)

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Тото
Тото
17.07.2011 16:11
Така приготвената рибена кора се маже с мазнина и се пече. Колко се пече и на колко градуса ?
0
0
Veli
Veli
24.07.2018 13:50
Според мен - около 35 до 45 минути
1
0