Ezine.bg»Рецепти»Риба»Шаран пане

Шаран пане

Шаран пане1 / 2
14/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. около 1 кг
  • домати - 1 бр., пресен или 2 с.л. доматен сос
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 3 бр
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - ½ ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете с остър нож почистения от люспите шаран от главата по гръбнака до опашката, така че да остане цял.

Разтворете го, изчистете го от хрилете и вътрешностите, измийте го и го посолете отвън и отвътре.

В намазнена тава сложете разтворения с корема нагоре шаран, наредете отгоре кръгчета от доматите, поръсете с черния пипер и печете във фурна на 220° около 30 мин.

Залейте изпечения шаран със смес от предварително разбитите яйца, киселото мляко, счукания чесън и брашното и печете още 10 – 15 мин.

Нарежете топлия шаран на порции и го сервирайте с гарнитура от пържени картофи или картофена салата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: