Карфиол пане

IlariaIlaria
Новак
59762531
Карфиол пане1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Карфиолът винаги се притичва на помощ, когато се чудим с какво да нагостим любимите си хора"

Необходими продукти

  • карфиол - 1 глава
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • брашно
  • галета
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - скълцан, по желание
  • олио - за паниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланшираните за 4-5 минути в подсолена вода розички карфиол потапяйте в паста, приготвена от разбитите заедно яйца, мляко и брашно.

Овалвайте след това в галета и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина до приятен загар.

Извадените розички паниран карфиол поръсете със сол и пипер и поднесете с малко магданоз по желание.

Към рецептата за паниран карфиол може да добавите още и пармезан. Класика също е да поднесете пържени карфиол с млечен чеснов сос.

Рейтинг

4
54
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виолета
Виолета
Стават страхотни, когато се поднесе с купичка с чесън, оцет и копър.
26.11.2013 11:07