Пудинг със спанак и лапад

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
245
50
802
10/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 789
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофа и го обелете. Почистените лапад и спанак се попарват във вряща вода за 1-2 минути, отцеждат се добре и заедно с картофа се пасират на гладко пюре.

Разбъркайте пюрето от лапад и пюре с пресования чесън, 2 с.л. масло, содата, сиренето. След това разбъркайте с предварително разбитите заедно, но не прекалено, яйца и прясно мляко.

Овкусете сместа с подправки и я сипете в подходяща форма, намазана с маслото. Сложете соления пудинг се пече на водна баня в загряна на 160-170 градуса фурна, докато добре стегне.

Поднесете пудинга със спанак и лапад охладен добре, нарязан на парчета.

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар