Начин на приготвяне
Затоплените вода и мляко сипете в купа. Прибавете маята и захарта, разбъркайте и оставете сместа да шупне за 10-тина минути.
Добавете останалите продукти и постепенно замесете меко тесто. Покрийте и го оставете да втаса на топло за 1-2 часа.
В малко загрято олио задушете нарязаните лапад, спанак и зелен лук. Свалете зелениите от огъня и добавете към тях натрошеното сирене, нарязаните сварени яйца и сол на вкус.
Разстелете на плота втасалото тесто, като използвате само ръцете си.
Сипете плънката и загърнете краищата внимателно. Обърнете наобратно и притиснете леко.
Намазнете тава и сложете вътре тестото. С помощта на чинийка очертайте центъра и нарежете на 12 парчета.
Вземайте всяко едно и го обръщайте нагоре с разреза.
Оставете пълнената питка да втаса. Намажете готовата питка с разбития с малко малко жълтък.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете питката до готовност - необходими са около 40 минути.
Пълнената питка с лапад и спанак е чудна.